Vanaf 1 januari 2019 heb ik het stokje overgenomen van René Brandsema als voorzitter van de Raad van Toezicht van Distinto. Mijn naam is Alexander van der Bijl. Samen met Nelleke en met onze zoon Timo (18) woon ik inmiddels meer dan 20 jaar in Barendrecht; onze oudste zoon Jurian (23) heeft het huis inmiddels verlaten. In het dagelijks leven ben ik financieel directeur van Florensis in Hendrik-Ido-Am- bacht. Daarnaast vervul ik diverse andere toezichthoudende functies, onder meer in de ouderzorg (Cedrah) en in het onderwijs (Wartburg College). In een verder verleden was ik ook toezichthouder bij een voor Distinto bekende organisatie: Yulius, voorheen RMPI.

Als Barendrechter vind ik het erg mooi om iets te kunnen betekenen voor Distinto, voor haar medewerkers en voor de klanten van Distinto, kwetsbare jongeren en hun ouders. In de achterliggende tijd heb ik al een beetje kennis kunnen maken met Distinto. Ik ben onder de indruk van de hoge betrokkenheid en deskundigheid. De organisatie staat er goed voor en heeft gezonde ambities. Het spreekt mij bijzonder aan dat alle betrokkenen bij Distinto vanuit christelijke bewogenheid willen omzien naar jongeren en naast hen willen staan om te zoeken naar verandering van de situatie.

Samen met de andere toezichthouders en met Ingrid Hartog als directeur-bestuurder hoop ik de komende jaren bij te kunnen dragen aan de dienstverlening door Distinto en aan het realiseren van de ambities van Distinto.

Alexander van der Bijl

Start typing and press Enter to search