Hoe word je een geloofwaardig leider?

De wereld om ons heen is volop in beweging; eenvoudige lijnorganisaties en leidinggeven alleen op basis van macht zijn passé. Dat vraagt andere kwaliteiten van jou als leidinggevende. Over een van de belangrijkste kwaliteiten van goed leiderschap hoor je nauwelijks: geloofwaardigheid. Terwijl geloofwaardigheid de meest bepalende factor is voor de volgbereidheid van de mensen aan wie je leidinggeeft.

In Hoe word je een geloofwaardig leider? maakt Marc Dortu de koppeling tussen geloofwaardigheid en leiderschap. Hij legt uit wat geloofwaardig leiderschap is en waarom het zo belangrijk is. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk vertelt hij op luchtige wijze hoe leiders vaak het onbewust en onbedoeld hun geloofwaardigheid ondermijnen en ook hoe je zelf kan bouwen aan je eigen geloofwaardigheid.

Marc Dortu is eigenaar van organisatieadviesbureau Convergent. Hij werkt inmiddels ruim vijfentwintig jaar als organisatieadviseur, trainer en verandermanager in de (semi)publieke sector. Hij is als manager organisatieontwikkeling verbonden aan de gemeente Den Haag. Marc Dortu schreef eerder het boek Je ziet het niet vanzelf! over leiderschap bij veranderen.

Start typing and press Enter to search