ASS bij je man wat dan?
De groepstraining ‘ASS bij je man wat dan?’ is een training die geboden wordt door daarvoor opgeleide trainers van Distinto. De training zal plaatsvinden in een groep van 8-10 vrouwen. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Voor wie
Deze Partnercursus Autisme is bedoeld voor vrouwen die een langdurige partnerrelatie hebben met een man met ASS. Belangrijk is dat deze vrouwen ook de intentie hebben om hun partnerrelatie voort te zetten. Door de ASS problematiek kunnen koppels wrijvingen en verwijten ervaren, zich onbegrepen en ongelukkig voelen, waardoor er scheefgroei ontstaat in de partnerrelatie.

Hoe
De training ‘ASS bij je man’  bestaat uit tien bijeenkomsten, allen met een specifiek thema. Er zijn daarbij drie bewegingen zichtbaar: van ASS naar man-vrouw verschillen, van praten over de partner naar nadenken over de eigen rol, en van vragen om hulp naar zelf problemen oplossen. Meer informatieve bijeenkomsten worden afgewisseld met bijeenkomsten waarin het uitwisselen van ervaringen meer centraal staat.

Waarom
Voor een relatie waarin een van de partners ASS heeft, zijn gewone relatievaardigheden vaak onvoldoende. Het is belangrijk dat de vrouwen inzicht krijgen in de ASS problematiek en daardoor anders leren om gaan met hun partner. Hierdoor zullen er minder conflicten ontstaan en vrouwen meer welbevinden ervaren. Het doel van de training is dan ook vierledig:

  • De vrouwen krijgen uitgebreid informatie over ASS, psycho-educatie;
  • Er wordt inzicht gegeven in de gevolgen van ASS op de partnerrelatie en wat dit voor de vrouwen betekent;
  • De vrouwen krijgen handvatten aangereikt ter verbetering van de omgang en communicatie met hun partner;
  • Empowerment: er wordt gekeken naar de krachten van de vrouwen en hun partners.

Bekostiging
Om aan de training te kunnen deelnemen is een beschikking van het wijkteam nodig.

Meer informatie
Is uw interesse voor deze training gewekt? U kunt zich aanmelden via het onderstaande formulier. Heeft u andere vragen over de training? Stuur dan een mail naar training@stichtingdistinto.nl

ASS bij je man, wat dan?
Voor welke periode meld je je aan?

 

 

Start typing and press Enter to search