Een brus is een broer of zus van iemand met een diagnose. Een brus groeit vaak op in de schaduw van zijn broer/zus. Het gedrag van broer/zus kan lastig zijn om mee om te gaan. Brussen voelen zich vaker niet gezien of gehoord, cijferen zichzelf sneller weg dan leeftijdsgenootjes en hebben een bijzondere rol in het gezin. In de brussentraining van Distinto staat de brus centraal.  

Tijd en aandacht voor jou, ontspanning, contact maken met andere brussen, nieuwe dingen leren en plezier maken. Spreekt dit je aan? Dan is deze training echt wat voor jou!  

 

Wat houdt de brussentraining in
Stichting Distinto biedt een tweetal trainingen aan voor brusjes van kinderen met een diagnose in het autisme spectrum stoornis of ADHD. De training is erop gericht om de brusjes sterker te maken, te leren praten over wat het betekent om op te groeien met een broer/zus die gediagnosticeerd is, ze krijgen informatie over de diagnose, leren omgaan met hun gevoelens en staan zelf centraal.  

Voor wie is de training bedoeld
De training is bedoeld voor kinderen van tot en met 12 jaar, die een broer/zus hebben met de diagnose autisme en/of ADHD. Een voorwaarde is dat de kinderen zelf gemotiveerd zijn om mee te doen en zelf geen diagnose hebben. De groepen worden ingedeeld naar diagnose van de broer/zus. Een groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 kinderen en wordt geleid door twee trainers.  

Hoe ziet de training eruit
De training wordt interactief aangeboden, met theorie afgewisseld met spel en/of creatieve opdrachten. In de trainingen komen onder andere de volgende thema’s aanbod: 

  • Wat houdt de diagnose in 
  • Ruimte voor eigen ervaringen en gevoelens 
  • Hoe is het om een brus te zijn 
  • Hoe kan ik met mijn brus omgaan 

 Wanneer zijn de bijeenkomsten
6 bijeenkomsten van 1 uur, waarvan de laatste bijeenkomst samen met ouder(s)/verzorger(s) zal plaatsvinden. 

 

Direct aanmelden voor deze training:

Brusjes
Voor welke periode meld je je aan?

Start typing and press Enter to search