Ons trainingsaanbod

shutterstock_1633176817

TRAININGSAANBOD

Wij bieden verschillende trainingen aan, waaronder:

 • Stop! Hoe los ik het op?
  Deze groepstraining is bedoeld voor kinderen en jeugdigen vanaf negen jaar met een beperkt inzicht in sociale interacties en onvoldoende vermogen om oplossingen te bedenken voor problemen die ze ondervinden in de omgang met anderen.

  Periode
  Mei – juli
  September – December

 • BrainBlocks
  Dit een ‘toolbox’ om met kinderen, jeugdigen en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt?

 • Brusjes
  Een brus is een broer of zus van iemand met een diagnose. Een brus groeit vaak op in de schaduw van zijn broer/zus. Het gedrag van broer/zus kan lastig zijn om mee om te gaan. Brussen voelen zich vaker niet gezien of gehoord, cijferen zichzelf sneller weg dan leeftijdsgenootjes en hebben een bijzondere rol in het gezin. In de brussentraining van Distinto staat de brus centraal

  Periode
  Mei – juli

 • Ho, tot hier en niet verder!
  De groepstraining ‘Ho! Tot hier en niet  verder’ is een training die geboden wordt door daarvoor opgeleide trainers van Distinto. De training zal plaatsvinden in een groep van 8 kinderen. Naast de 12 bijeenkomsten voor kinderen zijn er 4 bijeenkomsten voor ouders.

  Periode
  Maart – mei
  September – december

 • ASS bij je man, wat dan?
  Het betreft een partnercursus die gemaakt is om via inzicht, begrip te kweken en wegen te zoeken om elkaar als partners weer te vinden, met respect voor de eigenaardigheden van de anderen en ook voor de beperkingen die een autismespectrumstoornis met zich meebrengt. Respect maar vooral kennis en kunde zijn de eigenschappen die deze cursus, helder en praktisch uitgewerkt in boekvorm, uitademen.

  Periode
  Mei – juli

 • Kinderen en jongeren met angst
  De jeugdigen die meedoen aan deze training, volgen acht groepsbijeenkomsten. Daarin leren zij aan de hand van oefeningen verschillende vaardigheden en technieken die hen helpen om met gevoelens van angst en depressie om te gaan. Lees meer… 

  Periode
  September – december

 

trainingen

trainingen

Ik wil me aanmelden voor de volgende training(en) *

Start typing and press Enter to search