Informatie voor verwijzers

Werkgebied

Onze klanten vinden ons via internet of worden vanuit het eigen netwerk op ons gewezen. Ook worden klanten door de plaatselijke wijkteams doorverwezen.

Distinto levert Zorg in Natura (ZIN) in de volgende gemeenten:

  • BAR gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk)
  • Midden-Holland (Bodegraven, Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lageweg, Lekkerkerk, Opperduit, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Schuwacht, Stolwijk, Vlist)
  • Zuid-Holland Zuid (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen, Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard, Zederik)
  • Capelle aan den IJssel
  • Krimpen aan den IJssel

Klanten die zich aan willen melden, maar buiten bovengenoemd gebied woonachtig zijn, kunnen bij ons terecht middels een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Na aanmelding en een eerste kennismakingsgesprek wordt direct een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. De hulpvraag wordt in kaart gebracht en er wordt samen met ouders en overige betrokkenen een begeleidingsplan opgesteld.

Wij zoeken actief het contact met de betrokken jeugdprofessional vanuit het wijkteam en overige betrokken hulpverleners, om zo te komen tot een optimaal zorgaanbod. Waar nodig sluiten wij aan bij het keukentafelgesprek en ondersteunen wij bij de procedure met betrekking tot de indicatieaanvraag.

Wanneer nader onderzoek – bijvoorbeeld in de vorm van een intelligentieonderzoek, of een onderzoek naar het sociaal-emotioneel welbevinden van het kind – wenselijk is, dan kunnen wij deze aanvraag in gang zetten vanuit de samenwerking die er is tussen Distinto en Generations Consultancy Barendrecht.

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur.

Voor zorginhoudelijke vragen en vragen over beschikkingen en declaraties kunt u terecht bij onze zorgmanager:

Helma Kaashoek
0180-646441
helmakaashoek@stichtingdistinto.nl

Voor organisatorische en bestuurlijke vragen kunt u contact opnemen met onze directeur-bestuurder:

Ingrid Hartog
06-53653113
ingridhartog@stichtingdistinto.nl

Productaanbod

Distinto biedt de volgende producten aan:

  • Gespecialiseerde begeleiding in de thuissituatie
  • Dagopvang
  • Logeeropvang in weekenden en vakanties
  • Learn2do!
  • Trainingen (o.a.: Ik Ben Speciaal, Brainblocks, Powercoaching)

Nadere informatie m.b.t. bovenstaand aanbod en tarieven vindt u hier.

Tarieven

Distinto volgt de tarieven die de gemeente hanteert. Deze tarieven en de hoogte van de indicatie staan vermeld in de beschikking die aan de klant afgegeven wordt. Distinto berekent geen eigen bijdrage.

Start typing and press Enter to search